extraElement
Avl/opdræt

Eventyrkuldet 01.03.2013 001Der er i dag 3 forskellige regler/anbefalinger man i Danmark kan opdrætte Schweizer Sennenhund efter og typer stambøger:

DKK basis stambog kræver kun at forældre hundene er røntgenfotograferet i hofter albuer og skuldre der er ingen krav til resultatet.

DKK basis Plus stambog kræver at begge forældre hundene er røntgenfotograferet og har A eller B hofter, 0 eller 1 i albuer, fri i skuldre, og har opnået mindst en 2. præmie på en godkendt udstilling

Ud over DKK’s grav og anbefalinger så har Grossergruppen også nogle anbefalinger. Disse anbefalinger omhandler røntgen, udstilling, alder, antal kuld, tid mellem kuld og epilepsi. Man vil ikke kunne se på stamtavlen om en hund er opdrættet efter Grossergruppens anbefalinger. Det er kun DKK’s krav og anbefalinger der afgør om hvalpen har en basis eller en basis Plus stamtavle.

Vi har valgt at følge DKK’s krav og anbefalinger tillige med Grossergruppens anbefalinger. Du kan se Grossersgruppens avlsstrategi her. anbefalinger står på side 15 og 16

Vi går meget op i at vi i den tid hvalpene er hos os sørger for at give dem de bedst mulige betingelser for at udvikle sig til harmoniske og velafbalancerede hunde der kan begå sig i samfundet.

Hvalpene bliver født og opholder sig inde i huset tæt på os. De første ca. 3 uger, er de i soveværelset så vi har mulighed for også at kunne holde øje med dem om natten. Når de bliver større og begynder at kunne bevæge sig rundt, kommer de ind i stuen, og får dagligt adgang til resten af huset. Hvalpene har altid adgang til stimulerings- og aktiverings legetøj, såsom ballanceplade, flydende gulv, labyrint, tunnel, hvalpeborg, forskellige underlag og andet som der jævnligt byttets rundt på. Inden hvalpene forlader os, har de været ud at køre bil flere gange, både alene og sammen med andre af hvalpene, besøgt togstation, gået tur i byen, været i skoven, besøgt børnehave og andet. Ved afhentning af hvalp, får vores hvalpekøbere udleveret et skema med de ting hvalpen har oplevet, og hvad den yderligere bør opleve det første halve år.

Agneshøj ApS CVR 32550517. Ole Wilstrup Brokøb Overdrev 7, 4450 Jyderup. Telefon. 2561 3516 / 5927 9027. mail: ole@agneshoj.dk Danske Bank konto 4691-0010725054